sytuatsiia-v-enerhetychnii-systemi-zalyshaietsia-dosyt-skladnoiu-minenerho

Ситуація в енергетичній системі залишається досить складною - Міненерго

 • 30115 переглядiв

Ситуація в енергетиці України складна, але збалансована. Найгірша ситуація у прикордонних областях, через атаки рф на інфраструктуру. Вчора були стабілізаційні відключення, сьогодні не плануються.

Ситуація в українській енергетичній системі залишається досить складною, але збалансованою та контрольованою. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики Юрій Шейко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На сьогодні, на сьогоднішній ранок ситуація в системі збалансована, контрольована, але досить складною залишається. Обмежень у нас на сьогодні не очікується, не планується на ранок. Працюємо в збалансованому режимі по всій території України. Але, хочу зазначити, що ті пошкодження, які нам завдала росія своїми обстрілами, атаками на енергосистему України, ускладнило роботу нашої енергосистеми

- розповів Шейко.

За його словами, найгірша ситуація залишається у прикордонних областях: Донецькій, Херсонській, Харківській та Сумській.

Доповнення

За минулу добу під ворожі обстріли потрапляла цивільна енергетична інфраструктура в шести регіонах України. Зокрема, в Івано-Франківській області внаслідок атаки ворожих БПЛА пошкоджений об'єкт промислової інфраструктури. Сьогодні, 13 вересня, відключення світла в Україні не плануються.

12 вересня, відключень теж не передбачалось. Проте через хмарну погоду, яка понизила енергоефективність СЕС з 13:00 до опівночі у Києві та 16 областях України запровадили стабілізаційні відключення світла.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    67-річна пенсіонерка поранена під час обстрілу рф Запоріжжя

     • 26196 переглядiв

    На Хмельниччині вночі збили два "шахеди"

     • 25986 переглядiв