svyaschennosluzhiteliv-rpts-scho-shpiguvali-v-yevropi-vidvorili-z-bolgariyi

Священнослужителів рпц, що шпигували в Європі, видворили з Болгарії

 • 97396 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Болгарське безпекове відомство оголосило про видворення трьох священнослужителів рпц через діяльність "спрямовану проти національної безпеки та інтересів". Одного з них архімандрита вассіана, напередодні не впустили до Північної Македонії. Його було викрито у шпигунстві, пише DW, передає УНН.

Деталі

Державне агентство національної безпеки Болгарії повідомило 21 вересня про видворення одного громадянина росії та двох громадян білорусі "у зв'язку з їхньою діяльністю, спрямованою проти національної безпеки та інтересів" країни.

Зазначається, що вони були пов'язані з "реалізацією різних елементів гібридної стратегії рф щодо цілеспрямованого впливу на суспільно-політичні процеси в Болгарії на користь російських геополітичних інтересів".

У міністерстві закордонних справ рф розповіли, що Болгарія висилає настоятеля російської православної церкви (рпц) у Софії вассіана, а також секретаря та ще одного неназваного "працівника храму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зливав секретні дані росіянам": проти експрацівника німецької розвідки висунули звинувачення у держзраді

За кілька днів до цього діяльність архімандрита вассіана привернула увагу влади Північної Македонії. Йому заборонили туди в'їзд з огляду на "отримання від компетентних органів інформації про скоєні росіянами дії, що порушують Віденську конвенцію про дипломатичні відносини".

За даними місцевих ЗМІ, вассіан неодноразово приїздив до країни та зустрічався з представниками македонської церкви, протидіючи їхній співпраці з Православною церквою України (ПЦУ), "виконуючи завдання російської розвідки" з розділення церкви в Македонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії п’ятьох болгар звинуватили у шпигунстві на користь росії

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС починає розгляд по суті справи одеського "Краяну"

     • 147254 переглядiв

    На Дніпропетровщині винищувачем ліквідовано ворожий дрон

     • 148065 переглядiв

    Оскарження рішення ВЛК - у МОЗ пояснили процедуру

     • 261210 переглядiв