ukenru
svitova-ekonomika-schoroku-vtrachaye-2-6-trln-dolariv-cherez-koruptsiyu

Світова економіка щороку втрачає 2,6 трлн доларів через корупцію

 • 9843 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Щороку світова економіка втрачає 2,6 трлн доларів через високий рівень корупції у країнах. Про це інформує "Центр новин ООН", передає УНН.

"За даними Всесвітнього економічного форуму, щорічний обсяг хабарів у світовому масштабі становить один трильйон доларів. Корупція призводить до того, що світова економіка втрачає 2,6 трлн доларів. Ці кошти складають більше п'яти відсотків глобального ВВП", - йдеться у повідомленні Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша з нагоди Міжнародного дня боротьби із корупцією.

Генеральний секретар ООН підкреслив: "Корупція існує у всіх країнах - багатих і бідних, на півночі і на півдні. Вона є посяганням на цінності та ідеали Організації Об'єднаних Націй. Корупція позбавляє людей шкіл, лікарень, відлякує інвесторів і веде до розбазарювання природних ресурсів. Вона підриває верховенство права і сприяє скоєння інших злочинів".

Нагадаємо, згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН 9 грудня щорічно відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією. 

Українські Національні Новини

Новини Світу