suttyeve-pidsilennya-u-povitryanikh-silakh-rozpovili-scho-patriot-dozvolyat-trimati-litaki-rf-podali-vid-kordonu

"Суттєве підсилення": у Повітряних силах розповіли, що Patriot дозволять тримати літаки рф подалі від кордону

 • 491675 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Зенітно-ракетні комплекси Patriot, які прибули в Україну, є суттєвим підсиленням Повітряних сил та допоможуть тримати російські літаки "на відстані" від кордонів. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Цитата

"Ті Patriot, що прийшли - це суттєве підсилення. Ми знаємо, що комплекс має значно більшу дальність, ніж С-300 і це допоможе нам на певних напрямках, де противник застосує свої керовані авіабомби з літаків СУ-35... Принаймні вони дозволять тримати трішки далі на відстані від наших кордонів російські літаки. Повністю це проблему можна вирішити завдяки F-16 тому, що ця зброя може оперативно реагувати та бути там, де треба", - сказав Ігнат.

Деталі

За словами речника, Україна має "фактично увесь спектр" західного озброєння, який обіцяли партнери, і наразі очікує на SAMP-T і NASAMS, які обіцяли норвезькі партнери.

"Щоб пазл склався, треба доповнити його ще F-16, зрозуміло що цього очікують як пілоти, так і вся Україна", - зауважив він.

Ігнат зауважив, що процес посилення Повітряних сил ЗСУ розпочався не із засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", а раніше. Зокрема, додав він, союзники допомагали Києву радянськими системами та ракетами.

"Триває рік війни, особливо атаки по критичній інфраструктурі шахедами та крилатими ракетами суттєво, скажімо так, виснажили нашу протиповітряну оборону і нам потрібно постійно її підсилювати", - повідомив він.

Нагадаємо

18 квітня Німеччина передала Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot та снаряди до нього.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Захід схиляється до "гібридного трибуналу" для рф - ЗМІ

     • 629220 переглядiв