ukenru
sumski-shkoli-cherez-grip-ta-grvi-vidpravili-na-karantin

Сумські школи через грип і ГРВІ відправили на карантин

 • 8996 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Упродовж цього тижня в Сумах зареєстровано 2 тис. 970 випадків захворюваності на грип та ГРВІ, що на 14,5% більше, ніж попереднього тижня. Про це повідомляє прес-служба Сумської міської ради, передає УНН.

За інформацією відділу охорони здоров'я, серед тих, хто занедужав, 64% – діти до 18 років.

“Протягом тижня було госпіталізовано 150 сумчан, серед яких 85% – діти. У зв’язку із тим, що у деяких школах було призупинено навчальний процес, кількість госпіталізованих школярів дещо зменшилась”, – йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що станом на 23 лютого у стаціонарних відділеннях міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди перебувало 148 хворих дітей на 115 інфекційних ліжках. Через це додатково розгорнуто 30 ліжок у дерматологічному відділенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові на карантин закрили 27 шкіл

При цьому, зараз у Сумах не працюють 11 шкіл, 6 із яких мали відновити роботу у понеділок. У деяких школах були застосовані карантинні заходи щодо окремих класів. Дитячі садочки працювали у звичайному режимі.

У зв’язку з поширеністю захворювання на грип на ГРВІ у Сумах, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення запровадити карантин у закладах загальної середньої освіти міста до 3 березня включно, перевести дитячі садочки на черговий режим роботи, заборонити роботу позашкілля, проведення масових заходів, запровадити масковий режим у лікувальних закладах міста та обмежити відвідування хворих, забезпечити дезінфекцію комунального та приватного транспорту, посилити роботу пунктів обігріву.

Як повідомляв УНН, у навчальних закладах Ужгорода через загострення епідеміологічної ситуації із захворюваністю на ГРВІ та грип на тиждень продовжили карантин.

Українські Національні Новини

Здоров'я