suditimut-kolishnogo-krimskogo-pravookhorontsya-yakiy-zdiysnyuye-kiberataki-na-ukrayinu

Судитимуть колишнього кримського правоохоронця, який здійснює кібератаки на Україну

 • 255215 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. ДБР направило до суду справу ще одного колишнього кримського правоохоронця, який у складі спецслужби рф здійснює кібератаки на Україну. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

Деталі

Відомство завершило розслідування стосовно третього ефесбешника, колишнього співробітника СБУ в АР Крим, який сьогодні разом з іншими зрадниками здійснює кібератаки агресора на українські інформаційні системи.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Працівники ДБР спільно з СБУ встановили, що колишній правоохоронець у 2014 році зрадив присягу та вступив до лав фсб рф, залишившись служити в Сімферополі.

Він у тісній взаємодії з учасниками російського злочинного хакерського угрупування «Armageddon», атакував комп’ютери та автоматизовані системи центральних органів державної влади України.

Крім того, як співробітник фсб рф він брав участь у «документуванні» та притягненні до кримінальної відповідальності журналіста всесвітньо відомої незалежної медіакорпорації. Журналіст об’єктивно висвітлював незаконні дії окупаційної влади в АР Крим. За надуманими обвинуваченнями його незаконно засудили самопроголошеним судом.

Колишній співробітник СБУ обвинувачується у державній зраді. Йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстрілював з гранатомета позиції ЗСУ під Роботиним: держзраднику-кримчанину повідомили про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Подоляк: ООН – це лобістська контора із заробляння грошей

     • 712812 переглядiв