sud-rozblokuvav-likvidatsiyu-inspektsiyi-diplomuvannya-moryakiv-kubrakov-poyasniv-chomu-tse-vazhlivo

Суд розблокував ліквідацію Інспекції дипломування моряків. Кубраков пояснив, чому це важливо

 • 1073734 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Сьогодні суд розблокував ліквідацію Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІПДМ). Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає УНН.

Цитата

"Шостий апеляційний адміністративний суд сьогодні скасував рішення суду першої інстанції, яке блокувало ліквідацію Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків (ІПДМ).

Тієї самої Інспекції, в яку входили державні кваліфікаційні комісії, які в морських колах мали вкрай негативну репутацію. ІПДМ ліквідовувалась Постановою КМУ №1499 в рамках реформи дипломування моряків", - повідомив віце-прем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Додамо

За його словами, низка осіб, які кілька років за допомогою Інспекції вибудовували схеми "заробітку на моряках", чинять відчайдушний опір та намагаються в судовому порядку заблокувати реформу.

Кубраков додав, що Адміністрація судноплавства отримала 31 позов від різних колишніх працівників цієї інспекції.

"Мета – блокування реформи і повернення корупційної ланки. Навіть знайшовся суддя, який задовольнив два позови: заборонив ліквідацію ІПДМ і заборонив діяльність Адміністрації судноплавства, тобто заборонив дипломування моряків", - резюмував віце-прем'єр.

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням зупинив прозору та ефективну реформу системи дипломування моряків. У відповідь на це в уряді планували подати апеляцію.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі