ukenru
stoltenberh-ta-orban-obhovoryly-zanepokoiennia-uhorshchyny-shchodo-roli-nato-v-ukraini

Столтенберг та Орбан обговорили занепокоєння Угорщини щодо ролі НАТО в Україні

 • 35604 переглядiв

Столтенберг обговорив з прем'єр-міністром Орбаном занепокоєння Угорщини щодо ролі НАТО в Україні, висловивши впевненість, що буде досягнуто консенсусу щодо надання підтримки Україні з-за меж її кордонів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час свого візиту в Брюссель обговорив із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, стурбованість угорців про роль НАТО в Україні. Столтенберг переконаний, що ці побоювання будуть розвіяні найближчими тижнями. Про це повідомили журналісти Reuters, передає УНН.

Ми обговорюємо не бойову присутність НАТО в Україні. Ми обговорюємо, як ми можемо координувати та надавати Україні підтримку з-за меж України, як це роблять союзники по НАТО.

- наголосив Столтенберг.

Деталі

Їхні перемовини пройшли у кулуарах зустрічі міністрів країн-членів НАТО, що нині проходить в Брюсселі. Генеральний секретар НАТО висловив впевненість, що в Альянсі знайдуть рішення аби досягнути консенсусу з угорцями в питанні допомоги Україні.

І тепер, коли ми розпочинаємо планування, я впевнений, що ми також можемо розглянути занепокоєння, які висловила Угорщина, і знайти спосіб досягти консенсусу.

– додав Столтенберг.

Додатково

Сьогодні у Брюсселі розпочалась дводенна зустріч міністрів країн-членів Альнсу щодо  створення п’ятирічного фонду військової допомоги "Місія для України" на 100 мільярдів євро (107 мільярдів доларів), який за задумом надасть західному альянсу більш пряму роль у наданні підтримки Києву. Втім ця пропозиція генсека НАТО викликала неоднозначну реакцію держав-членів Альянсу.

Зокрема, Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто "твердо заявив, що Угорщина не підтримуватиме жодних пропозицій NATO, які могли б наблизити альянс до війни або змінити його з оборонної на наступальну коаліцію", – заявив речник уряду Золтан Ковач на X.