ukenru
stefanishyna-ukraina-sohodni-ye-liderom-perehovornykh-protsesiv-shchodo-chlenstva-v-yes

Стефанішина: Україна сьогодні є лідером переговорних процесів щодо членства в ЄС

 • 18058 переглядiв

Зараз Україна є лідером у переговорах щодо членства в ЄС і ділиться своїм досвідом з балканськими країнами, Молдовою та Грузією.

Україна лідирує у переговорних процесах щодо членства в ЄС та ділиться своїм досвідом із країнами Балкан, Молдови та Грузії. Про це сказала віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на конференції "Десятиліття трансформації на шляху до доброчесного майбутнього: впровадження антикорупційних реформ та реформ у сфері верховенства права в Україні за підтримки ЄС", передає кореспондент УНН.

Давайте не забувати, що всі наші величезні зусилля і ті здобутки, які ми маємо сьогодні, привели нас в точку початку. Початку переговорів. І я, звичайно, пишаюся тим, що Україна сьогодні є лідером переговорних процесів щодо членства

- сказала Стефанішина.

Вона додала, що Україна ділиться своїм досвідом і з іншими країнами.

"Ми сьогодні ділимося своїм досвідом щодо реформ у сфері верховенства права і з Балканськими країнами, з Молдовою, і навіть з Грузією, яка свого часу вважалась провідником трансформацій" - сказала Стефанішина.

Нагадаємо

Україна очікує, що Європейський Союз затвердить рамки переговорів щодо її вступу до ЄС у червні, що відкриє шлях до початку переговорного процесу.