stefanchuk-obhovoryv-z-poslom-ssha-viiskovu-dopomohu-ta-chlenstvo-ukrainy-v-nato

Стефанчук обговорив з послом США військову допомогу та членство України в НАТО

 • 54958 переглядiв

Голова Верховної Ради України провів зустріч з послом США Бріджит Брінк. Обговорено оборонну допомогу, членство в НАТО, санкції проти РФ та міжпарламентську співпрацю.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустрічі з пані послом США в Україні Бріджит Брінк. Сторони обговорив військову підтримку США, санкційний тиск на рф та членство України у НАТО. Про це пише УНН з посиланням на спікера ВР у Facebook.

Деталі 

Провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк. Обговорили ряд важливих питань, зокрема, оборонну допомогу з боку США, членство України у НАТО, посилення санкцій проти рф, підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського, а також міжпарламентську співпрацю

- розповів Стефанчук. 

Він також наголосив, що розвиток системного й ґрунтовного співробітництва між Верховною Радою України та Конгресом США є запорукою зміцнення нашого стратегічного партнерства.

У Пентагоні стурбовані просуванням армії рф в Україні31.07.24, 11:14

Спікер ВР також відзначив лідерство США у наданні оборонної допомоги Україні та у консолідації міжнародних зусиль на підтримку України у форматі "Рамштайн".

За його словами, саме завдяки відновленню поставок американської зброї нам вдалося стабілізувати ситуацію на передовій.

Окрім того, зауважив, що для нас членство в Альянсі є безальтернативною метою. Майбутнє України у НАТО. Де-факто армія України вже є армією НАТО — Україна воює зброєю НАТО, воює за стандартами НАТО

- підкреслив Руслан Стефанчук. 

Він додав, що Україна цінує дії, спрямовані на подальше послаблення військово-промислової бази росії та зменшення її підтримки з боку третіх країн, шляхом запровадження санкцій. 

Нагадаємо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив після зустрічі зі Спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявив, що Київ очікує 3,9 млрд дол. - першу частину прямої бюджетної підтримки від США - вже найближчими тижнями.

Популярні

Новини по темі