stefanchuk-obhovoryv-potreby-ukrainy-ta-spilne-vyrobnytstvo-zbroi-z-vitsespikerom-seimasu-lytvy

До України прибув віцеспікер Сеймасу Литви: зустрівся зі Стефанчуком та обговорив спільне виробництво зброї

 • 20850 переглядiв

Віцеспікер Сеймасу Литви Паулюс Саударгас прибув до Києва, де зустрівся з Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком, щоб обговорити питання оборонної підтримки України.

До України прибув віцеспікер Сеймаса Литовської Республіки Паулюс Саударгас. Про це пише УНН з посиланням на заяву голови Верховної Ради Руслана Стефанчука в Facebook.

Деталі 

Вітаю в Києві віцеспікера Сеймаса Литовської Республіки Паулюса Саударгаса. Подякував Парламенту Литви за всі ухвалені резолюції й заяви на підтримку України. Також подякував за всебічну допомогу дружньої Литви — на всіх пріоритетних для нашої держави напрямах

- йдеться в дописі.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили оборонну підтримку. Зокрема спікер Ради окреслив потреби України та наголосив, Сили оборони критично потребують підтримки союзників.

Президент Литви: "Сьогодні нашою метою має бути допомогти Україні перемогти"29.03.24, 13:36

Також детально обговорили співпрацю оборонних компаній України й Литви зі спільного виробництва озброєння та боєприпасів в Україні. Окремо подякував за рішення Сеймасу, які дозволять купувати та передавати у майбутньому ще більше дронів Україні

- розповів Стефанчук.

Нагадаємо

Парламент Литви дав дозвіл на закупівлю та передачу Україні безпілотників з китайськими компонентами для підтримки її боротьби з російською агресією.

Популярні

Новини по темі