starodavni-pechery-kyievo-pecherskoi-lavry-otsyfruvala-u-3d-ukrainska-kompaniia-minkult

Стародавні печери Києво-Печерської лаври оцифрувала у 3D українська компанія - Мінкульт

 • 101119 переглядiв

Львівська компанія Skeiron оцифрувала печери Києво-Печерської лаври, одного з найважливіших історичних та релігійних об'єктів України, створивши 3D-модель цього об'єкту Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Віднедавна печери Києво-Печерської Лаври мають відцифровану версію. 3D-модель одного з найважливіших історичних та релігійних об'єктів в Україні створили на замовлення Мінкульту львівська компанія Skeiron. Про те як виглядає кінцевий продукт показали у культурному відомстві, передає УНН.

Деталі

Відзначається, що львівська компанія Skeiron, що займалась діджиталізацією печер, також оцифровує культурну спадщину України та організовує 3D тури музеями.

За7 років існування вони оцифрували понад 100 історичних будівель у чотирьох країнах та безліч музейних колекцій. Та після лютого 2022 пріоритетними для них стали об’єкти ЮНЕСКО у Львові та Києві.

Волонтери створили 3D-модель зруйнованого росіянами музею Шухевича30.01.24, 16:14

Довідково

Києво-Печерська Лавра – це монастирський комплекс, що належить до найважливіших історичних та релігійних об'єктів в Україні. Лавра має статус світової спадщини ЮНЕСКО і є відображенням довгої та важливої історії розвитку України та християнства загалом. Наша команда Skeiron оцифрувала печери Києво-Печерської Лаври, які були засновані в 1051 році і саме з яких саме історія цього монастиря.

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 63871 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 88568 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 85770 переглядiв

Новини по темі

В Instagram, Facebook і WhatsApp почалися збої в роботі

 • 28343 переглядiв