ukenru
stali-vidomimi-naykraschi-legkoatleti-roku-v-sviti

Стали відомими найкращі легкоатлети року в світі

 • 15972 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) назвала імена кращих легкоатлетів 2017 року, повідомляє УНН з посиланням на ФЛАУ.

У Монако на церемонії нагородження катарця Мутаза Есса Баршима і бельгійку Нафіссату Тіаму були визнані найкращими легкоатлетами світу за підсумками 2017 року.

У 2017 році Баршим став чемпіоном світу зі стрибків у висоту і виграв "Діамантову лігу", а Тіам виграла чемпіонат Європи у приміщенні і чемпіонат світу з багатоборства.

У номінації "Зірка, яка сходить" перемогли чемпіон світу з бігу на 400 метрів з бар’єрами норвежець Карстен Варгольм і чемпіонка світу з потрійного стрибка венесуелка Юлімар Рохас.

Примітно, що до трійки кращих серед жінок у цій номінації увійшла срібний призер чемпіонату світу зі стрибків у висоту українка Юлія Левченко.

Варто відзначити, що ямайському спринтеру Усейну Болту, який цього сезону завершив кар’єру, вручили нагороду президента ІААФ. Тренерську нагороду отримала Анна Бота, наставниця світового рекордсмена з бігу на 400 метрів Вейда ван Нікерка.

Як повідомлялося раніше, українку Левченко визнавали переможницею в номінації "Зірка, яка сходить" в Європі.

Українські Національні Новини

Спорт