stala-vidoma-spravzhnia-prychyna-cherez-yaku-nimechchyna-ne-peredaie-ukraini-rakety-taurus

Стала відома справжня причина, через яку Німеччина не передає Україні ракети Taurus

 • 101902 переглядiв

Німеччина не постачає Україні ракети дальнього радіусу дії "Таурус" через побоювання, що це може поставити під загрозу її обороноздатність, оскільки ці ракети потребують засекреченої системи наведення, якою володіють лише німецькі військові.

Основна причина, через яку канцлер Німеччини Олаф Шольц не хоче постачати далекобійні ракети Taurus Україні, може бути пов’язана з особливостями цих ракет, а саме – з наведення цілей. Про це йдеться в публікації порталу t-online, передає УНН.

Деталі

Зокрема генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр під час свого виступу заявив, що для ефективного використання цієї ракети необхідна величезна кількість даних і спеціальна комп’ютерна система, яка є тільки в Бундесверу.

У разі, якби Німеччина передала Україні Taurus, то сама б уже не мала доступу до цих систем і суттєво підірвала б свою обороноздатність, пише t-online із посиланням на учасників засідання.

Der Spiegel: МЗС Німеччини намагається переконати Шольца передати Україні ракети Taurus16.03.24, 05:15

Деталі цієї системи засекречені, тож співрозмовники видання не змогли навіть оцінити, скільки Берліну знадобилось би часу на її відновлення.

Водночас, є можливість надати Києву ці ракети в "урізаній" формі, без системи наведення. У такому випадку Taurus слугував би доповненням до менш потужних британських крилатих ракет Storm Shadow.

Після виступу Броєра в залі запанувала тиша. Навіть у тих, хто зазвичай висуває гучні вимоги, більше не було запитань

сказало джерело t-online.

Інший учасник зустрічі заявив виданню, що виступ генінспектора Бундесверу змусив його переглянути позицію щодо надання Україні крилатих ракет.

Популярні

Новини по темі

Макрон заявив, що відповість на дзвінок путіна

 • 88088 переглядiв