ssha-zvinuvachuyut-rosiyu-i-katar-u-dachi-khabariv-chinovnikam-fifa-za-provedennya-chs

США звинувачують Росію і Катар у дачі хабарів чиновникам ФІФА за проведення ЧС

 • 15062 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Міністерство юстиції США оприлюднило доповідь про хабарі чиновників ФІФА, що стосуються чемпіонатів світу з футболу, один з яких пройшов у Росії в 2018 році, передає УНН.

У висновку детально йдеться про гроші, які були виплачені п'яти високопоставленим особам ФІФА перед голосуванням 2010 року.

Зокрема, від Росії, на думку Мін'юсту, отримав хабар у 5 млн доларів екс-віце-президент ФІФА Джек Уорнер.

Гроші, ймовірно, надійшли йому від 10 різних підставних компаній, в тому числі через офшори на Кіпрі і Британських Віргінських островах. А представнику виконкому ФІФА Рафаелю Сальгеро від Росії за голос обіцяли 1 млн доларів, сказано в доповіді.

Крім того, в документі Мін'юсту стверджується, що при виборі Катару місцем проведення ЧС-2022 також мала місце корупція.

Зокрема, зазначається, що Катар підкупив екс-президента Бразильської футбольної конфедерації Рікардо Тейшейру, колишнього віце-президента ФІФА Ніколаса Леоза (помер в 2019 році) і представника Аргентини в виконкомі Хуліо Грондона (помер в 2014 році).

Нагадаємо, лобістом проведення ЧС-2018 в Росії називають Григорія Суркіса.

Тоді, за словами директора оргкомітету ЧС-2018 Олексія Сорокіна, Суркіс допоміг Росії не тільки отримати право на проведення чемпіонату, а й надав підтримку в той період, коли РФ хотіли позбавити права на організацію ЧС-2018.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні 78% хворих на COVID-19 люди до 60 років – Зеленський

     • 10586 переглядiв

    ЦВК зареєструвала Юлію Світличну нардепом

     • 27515 переглядiв

    У США планують до кінця тижня провести 2 млн тестів на COVID-19

     • 11627 переглядiв