ssha-zitknulisya-iz-problemami-u-pidtrimtsi-energetiki-ukrayini

США зіткнулися із проблемами у підтримці енергетики України

 • 432242 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок знову пообіцяв «невтомно працювати з G7 та іншими партнерами, щоб відновити та захистити енергетичну інфраструктуру України», оскільки вона стикається з важкою зимою російських атак. Але ці зусилля не обійдуться без проблем.

Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Початковий транш американського електрообладнання, який включав автоматичні вимикачі, реле, роз’єднувачі, надійшов в Україну більше тижня тому — це частина багатомільйонної обіцянки адміністрації Байдена для підтримки електроенергетики України.

Однак, США та партнерам доводиться боротися з проблемами світового ланцюжка поставок, сказав американський чиновник.

Є глобальні зусилля, щоб спробувати впоратися з цим, пояснив чиновник, і США співпрацюють з приватним сектором, щоб спробувати скоротити розрив в постачанні обладнання.

Інші проблеми

Деякі з "дорожчих" елементів, які використовуються у США, несумісні в Україні, оскільки призначені для роботи в різних частотних мережах.

США сподіваються, що надання систем протиповітряної оборони допоможе протистояти шквалу російських атак на українську критичну інфраструктуру, щоб обладнання, надане США та партнерами, не було знищено.

У короткостроковій перспективі США намагаються знайти пріоритетні для українців послуги, наприклад, великі газогенератори. За словами американського чиновника, ці генератори не будуть використовуватися для живлення окремих будинків, а скоріше будуть використовуватися для підтримки критично важливих комунальних послуг, таких як вода та тепло, навіть якщо електроенергія відсутня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США зіткнулися із проблемами у підтримці енергетики України

     • 432242 переглядiв

    Сніжна буря у США: кількість загиблих зросла до 64

     • 782164 переглядiв

    На Донеччині усі котельні,які працювали на газу, вимкнені

     • 331946 переглядiв

    Кремінна та Бахмут: Зеленський розповів деталі Ставки

     • 763255 переглядiв

    Мелоні запросила Зеленського до Риму

     • 397060 переглядiв