ukenru
ssha-zbuduiut-zavod-z-vyrobnytstva-himars-v-avstralii

США збудують завод з виробництва HIMARS в Австралії

 • 28688 переглядiв

США планують побудувати в Австралії завод з виробництва боєприпасів для реактивних систем залпового вогню HIMARS, щоб швидко поповнювати запаси.

США планують збудувати окремий завод з виробництва боєприпасів для реактивних систем залпового вогню HIMARS, пише The Wall Street Journal, передає УНН

Завод планують відкрити на території військової бази на околиці Сіднею. 

Як пише The Wall Street Journal, швидке витрачання боєприпасів в Україні та на Близькому Сході ускладнило можливості оборонної промисловості США оперативно поповнювати запаси. Адміністрація президента Джо Байдена прагне створити кілька додаткових виробничих ліній у союзних країнах для виготовлення ракет.

Американські чиновники кажуть, що задоволені динамікою та швидкістю зусиль Австралії. За їхніми словами, нещодавно Австралія швидко просунулася у виробництві таких необхідних артилерійських снарядів, а також бере участь у розробці ракет точного удару (Precision Strike Missiles, PrSM), які також можуть запускатися з машин Himars і мають велику дальність дії.

"Враховуючи темпи розвитку подій в Індо-Тихоокеанському регіоні і конкуренцію з найближчими противниками, що розвивається, високоточні боєприпаси, такі як GMLRS і PrSM, набувають все більшого значення", - заявив представник Пентагону Джефф Юргенсен, говорячи про стратегічне суперництво з Китаєм. 

Південна Корея попередила, що заводи КНДР працюють на повну потужність для постачання зброї рф 27.02.24, 11:13 • [views_0]

За планом Lockheed, яка нині виробляє GMLRS тільки на одному заводі в Камдені, Аркан, найме шість австралійських інженерів і направить їх на цей завод для вивчення виробничого процесу. Lockheed відправлятиме напівзібрані частини ракет зі США до Австралії, де вони проходитимуть остаточне складання на новій виробничій лінії. 

За словами австралійських чиновників, перша партія приблизно з дюжини зібраних в Австралії GMLRS буде випробувана до кінця наступного року. До кінця десятиліття Австралія має намір виготовляти тисячі ракет щорічно.

Боєприпаси для HIMARS та ракети для ППО: Умєров подякував США за новий пакет військової допомоги13.03.24, 11:15 • [views_0]