ukenru
ssha-v-obsye-zaklikali-rosiyu-zvilniti-ukrayinskikh-politvyazniv

США в ОБСЄ закликали Росію звільнити українських політв'язнів

 • 10384 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Представництво США при ОБСЄ закликало звільнити українських політв'язнів, зокрема українського журналіста Романа Сущенка та звинувачених в тероризмі Миколу Карпюка та Станіслава Клиха. Відповідну заяву офіційний представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан, опубліковано на сайті представництва, передає УНН.

"Сполучені Штати глибоко стурбовані тим, що московський суд може присудити журналісту Роману Сущенко до 20 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями у шпигунстві. Ми закликаємо Росію зняти ці звинувачення", - заявив Каміан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сущенка в російському СІЗО падає зір

Також чиновник заявив, що "Сполучені Штати також стежать за справами Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких засудили в травні 2016 за звинуваченням у неправдивому "тероризмі". Ми закликаємо Росію повернути їх в Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клих був у комі ще на початку вересня - адвокат

"Ми закликаємо Росію виконувати свої міжнародні зобов'язання, включаючи зобов'язання перед ОБСЄ, поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - заявив Каміан.

Нагадаємо, російський омбудсмен Тетяна Москалькова не відповідає на пропозиції взаємного відвідування українських і російських в'язнів.

Українські Національні Новини

Суспільство