ukenru
ssha-ta-pivdenna-koreya-rozpochnut-veliki-spilni-viyskovi-navchannya-nastupnogo-tizhnya

США та Південна Корея розпочнуть великі спільні військові навчання наступного тижня

 • 111394 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Південна Корея і США почнуть великі спільні військові навчання наступного тижня на тлі напруженості, що триває на Корейському півострові, повідомляє УНН.

Деталі

Вашингтон і Сеул мають розпочати щорічні військові навчання з наступного понеділка, які продовжаться до 1 вересня, повідомляє агентство Yonhap з посиланням на Об'єднаний комітет начальників штабів (JCS) Південної Кореї.

Ці регулярні щорічні навчання мають оборонний характер і спрямовані на зміцнення спільної бойової готовності союзників, пояснили в JCS.

Згідно зі звітом, цього року два союзники також планують провести низку польових навчань, включаючи навчання зі стрільби.

Минулого року Північна Корея різко розкритикувала військові навчання та у відповідь провела кілька ракетних випробувань.

Раніше цього тижня сили США, Південної Кореї та Японії також провели тристоронні навчання з протиракетної оборони у водах поблизу Гавайських островів.

Контекст

Минулого місяця північнокорейський лідер Кім Чен Ин попередив Південну Корею, що вона буде «стерта з лиця землі», якщо Сеул здійснить якісь військові дії проти Півночі.

Напруженість на півострові зросла у 2020 році, коли Північна Корея атакувала та підірвала міжкорейський офіс зв'язку вздовж кордону.

Проте минулого року напруженість ще більше зросла, коли і Сеул, і Пхеньян посилили навчання, щоб продемонструвати свою військову міць.

США та Південна Корея направили Північній Кореї кілька пропозицій щодо діалогу, щоб послабити поточну напруженість на півострові, але Північна Корея не відповіла.

Українські Національні Новини

Новини Світу