ssha-pidtrymuiut-rishennia-ukrainy-buduvaty-dodatkovi-bloky-aes-minenerho

США підтримують рішення України будувати додаткові блоки АЕС - Міненерго

 • 25509 переглядiв

США підтримують рішення України добудувати додаткові блоки АЕС та допоможуть з технологіями. Уряд схвалив проєкт завершення будівництва енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС, законопроєкт розглядається у Верховній Раді.

Сполучені Штати підтримують рішення України в середньостроковій перспективі добудувати додаткові блоки АЕС, заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник  в ефірі телемарафону. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міненерго.

"США підтримують нас у добудові додаткових блоків і додаткової генерації. І в середньостроковому, і в довгостроковому плані це є досить вагомим пріоритетом України", - заявив Колісник.

Повідомляється, що окрім постачання палива, американські компанії допоможуть з технологіями для атомно-промислового комплексу України.

Додамо

В Міненерго нагадали, що уряд схвалив проєкт завершення будівництва енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС, які готові на 75% та 25% відповідно. Наразі законопроєкт про завершення будівництва перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Доповнення

Президент Зеленський наголосив на важливості захисту енергооб'єктів та дотримання термінів робіт. Він також зазначив, що в регіонах є можливості для створення нової генерації та отримання підтримки від партнерів.

Популярні

Новини по темі

Вступники подали понад 995 тисяч заяв до вишів

 • 10764 переглядiв

Ліцензії на експорт дозволили отримувати онлайн

 • 13104 переглядiв