ssha-otrimali-informatsiyu-pro-vidkrittya-punktu-propusku-iz-sektoru-gazi-do-yegiptu

США "отримали інформацію" про відкриття сьогодні пункту пропуску із сектору Гази до Єгипту

 • 266508 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. У посольстві Сполучених Штатів повідомили, що "отримали інформацію" про те, що прикордонний перехід "Рафах" між сектором Гази та Єгиптом відкриється о 10-й годині ранку за місцевим часом і попередили про "потенційно хаотичну" ситуацію, пише УНН.

Цитата

"Ми отримали інформацію, що прикордонний пункт "Рафах" між Газою та Єгиптом відкриється в суботу, 21 жовтня, о 10:00 за місцевим часом. Якщо кордон відкриють, ми не знаємо, як довго він залишатиметься відкритим для виїзду з Гази іноземних громадян", - повідомили у посольстві США в Єрусалимі у зробленій 21 жовтня заяві.

Деталі

Посольство попереджає про "потенційно хаотичну та безладну обстановку по обидві сторони переходу" і каже, що громадяни повинні оцінити ситуацію, перш ніж рухатися до кордону або намагатися його перетнути.

Доповнення

Міжнародні посередники працюють над укладанням угоди про відкриття кордону з Єгиптом, щоб дозволити доставку допомоги до анклаву та забезпечити виїзд іноземців.

Вантажні літаки та вантажівки доставляли гуманітарну допомогу в "Рафах" протягом кількох днів, але, як зазначає The Times of Israel, досі жодна з них не була доставлена до Гази, яка перебуває під інтенсивними ізраїльськими бомбардуваннями протягом майже двох тижнів після атаки 7 жовтня, коли 2500 терористів увірвалися через кордон в Ізраїль із сектору Гази сушею, повітрям і морем, внаслідок чого загинуло близько 1400 осіб і було захоплено 200-250 заручників різного віку під прикриттям потоку тисяч ракет, випущених по ізраїльських містах та селищах.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф уночі завдала ракетний удар по Миколаївщині - ОВА

     • 317033 переглядiв

    Окупанти вночі обстріляли з міномета прикордоння Сумщини

     • 210329 переглядiв

    Росіяни поранили цивільного в Авдіївці - ОВА

     • 159361 переглядiв