ukenru
ssha-khochut-vidiliti-ukrayini-dodatkovi-37-mln-dolariv-na-kiberbezpeku

США хочуть виділити Україні додаткові 37 млн доларів на кібербезпеку

 • 324462 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Сполучені Штати працюють над тим, щоб надати Україні додаткові 37 мільйонів доларів допомоги для зміцнення кібербезпеки. Про це повідомляє Державний департамент США, повідомляє УНН.

Деталі

Під час щорічного засідання Кібердіалогу Україна-США в Таллінні 1 червня делегація США підтвердила подальшу готовність до підтримки кіберзахисту України на тлі повномасштабної російської агресії.

Цитата

"У рамках цієї підтримки Сполучені Штати працюють з Конгресом над наданням Україні додатково 37 мільйонів доларів на кібердопомогу, що доведе загальну суму до 82 мільйонів доларів з лютого 2022 року та понад 120 мільйонів доларів – з 2016 року", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що ця підтримка допомогла посилити здатність України виявляти, стримувати та реагувати на кіберінциденти та загрози, а також надала підтримку для захисту критично важливих мереж та цифрової інфраструктури.

Крім того, у рамках українсько-американського Кібердіалогу сторони поділилися своїми поглядами на роль кібербезпеки у довгостроковому цифровому розвитку України, а також обговорили майбутню двосторонню співпрацю у цій сфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США все ще розглядають можливість постачання Україні ракетних систем ATACMS

Українські Національні Новини

Суспільство