ukenru
spravu-schodo-golovi-desnyanskoyi-rda-skeruvali-do-sudu

Справу щодо голови Деснянської РДА скерували до суду

 • 9600 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Детективи НАБУ завершили досудове розслідування щодо голови Деснянської у місті Києві районної державної адміністрації за обвинуваченням у внесенні недостовірних даних до декларації. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає УНН.

"САП скеровано (до суду - ред.) обвинувальний акт у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому завершили детективи НАБУ, за підозрою голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації у поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, голова Деснянської РДА обвинувачується у тому, що будучи суб’єктом, уповноваженим на виконання функцій держави відповідно до пп. "в" п. 1 ч. 1 ст. 3 закону "Про запобігання корупції" і на якого поширюється дія цього закону, при подачі декларації за 2015 рік не відобразив відомостей про корпоративні права ТОВ "Аптекар-Груп" та ПП "Бон Вояж Груп", які відрізняються від достовірних на суму вартості цих корпоративних прав – 2 000 100 грн.

Крім того слідство вважає, що посадовець, достовірно знаючи про те, що йому належить на праві користування земельна ділянка загальною площею 0,0187 га в місті Кропивницькому, діючи умисно, в порушення п. 2 ч. 1 ст. 46 закону, в декларації за 2015 рік не відобразив ці відомості у розділі 3 "Об’єкти нерухомості", задекларувавши таким чином відомості, що відрізняються від достовірних на суму 93 860,23 грн.

Нагадаємо, голові Деснянської РДА Києва повідомлено про підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП