ukenru
sprava-pro-zakrite-ukrittya-zapobizhni-zakhodi-obrali-usim-4-zatrimanim-prokuratura-obitsyaye-otsinku-i-diyam-sluzhbovtsiv-kmda

Справа про закрите укриття: запобіжні заходи обрали усім 4 затриманим, прокуратура обіцяє оцінку і діям службовців КМДА

 • 386811 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Суд у Києві сьогодні обрав запобіжні заходи усім чотирьом особам, затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля укриття в Деснянському районі столиці. Слідчі дії тривають і буде надано правову оцінку і діям службових осіб КМДА. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі, пише УНН.

Деталі

Як повідомили у прокуратурі, трьом службовим особам - першому заступнику Деснянської РДА, директору медзакладу та його заступнику обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Їм інкримінують ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість.

Охоронцю медзакладу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативи. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 135 КК України.

За службову недбалість загрожує покарання від 2 до 5 років позбавлення волі, за залишення у небезпеці, що призвело до смерті - від 3 до 8 років ув’язнення.

Цитата

"Слідчі дії тривають. За їх результатами буде надано правову оцінку й діям службових осіб КМДА", - вказали у прокуратурі.

Доповнення

Під час ракетної атаки на Київ у ніч на 1 червня в Деснянського районі столиці люди не змогли потрапити до укриття у медичному закладі. У результаті падіння уламків ракети загинуло троє людей (серед яких одна дитина), які опинилися на вулиці.

За цими фактами столична поліція розпочала два кримінальних провадження : за ч. 2 ст. 367 - службова недбалість та за ч. 3 ст. 135 ККУ - залишення в небезпеці. Затримано чотирьох людей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП