ukenru
sprava-lenura-islyamova-sud-u-krimu-viklikav-prankera-vovana

Справа Ленура Іслямова: суд у Криму викликав пранкера Вована

 • 13220 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У понеділок в підконтрольному Росії Верховному суді Криму відбулося судове засідання у справі проти власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова. На засіданні суд ухвалив рішення про примусовий привід Володимира Кузнєцова, відомого як пранкер "Вован". Про це повідомив в Facebook адвокат Микола Полозов, передає УНН.

"Сьогодні у Верховному суді Криму відбулося судове засідання у справі проти Ленура Іслямова ... Сама справа знаходиться на стадії подання доказів стороною обвинувачення. Прокурор вже представив велику частину доказів, а під час сьогоднішнього судового засідання судом було заслухано і задоволено низку клопотань сторін", - написав адвокат.

За його словами, сьогодні судом було задоволено клопотання захисту про подання для ознайомлення речових доказів, наявних в матеріалах справи. Мова йде про 14 компакт-дисків з фото-, аудіо- і відео- контентом, які частково були досліджені під час судового слідства.

"А ось клопотання прокурора про оголошення свідчень свідків Малишкіна і Кузнєцова (т.зв. пранкери "Лексус" і "Вован") задоволено не було. Захист виступав проти оприлюднення даних свідчень, оскільки прокурором не було надано доказів неможливості явки зазначених свідків. В результаті, держобвинувач відмовився від виклику свідка Малишкіна для дачі свідчень взагалі, а щодо Кузнєцова судом було прийнято ухвалу про його примусовий привід", - заявив Полозов.

Він повідомив, що стосовно ще одного свідка звинувачення - Ільясова судом раніше було прийнято рішення про його допит в режимі відеоконференц-зв'язку. Однак документи з суду ще не надійшли в колонію, де утримується свідок. Тому його допит суд відклав на наступне судове засідання.

Після прийняття даних процесуальних рішень суд оголосив перерву до 9 листопада.

Як повідомляв УНН, тижнем раніше в підконтрольному Росії Кіровському районному суді Криму відбулося закрите попереднє судове засідання у справі обвинуваченого в участі в "українському нацбатальоні" Меджита Аблямітова, на якому стало відомо, що кримчанину продовжили арешт, незважаючи на те, що ні його захист, ні він сам при цьому не були присутні.

Українські Національні Новини

Політика