spetsprokuror-vymahaie-vidnovyty-spravu-trampa-shchodo-nenalezhnoho-povodzhennia-z-sekretnymy-dokumentamy

Спецпрокурор вимагає відновити справу Трампа щодо неналежного поводження з секретними документами

 • 8978 переглядiв

Спецпрокурор США Джек Сміт закликав апеляційний суд відновити кримінальне провадження проти Дональда Трампа у "справі про документи". Сміт оскаржив рішення судді про припинення провадження, аргументуючи законність свого призначення.

Спеціальний прокурор США Джек Сміт закликав апеляційний суд відновити кримінальне провадження проти колишнього президента Дональда Трампа у "справі про документи".

Пише УНН із посиланням на Tagesschau.

Деталі

Кримінальне провадження проти колишнього президента Дональда Трампа у "справі про документи" може бути відновлено, - на це сподівається спеціальний прокурор Джек Сміт.

Посадовець попросив апеляційний суд США відновити кримінальне провадження проти кандидата від Республіканської партії у справі щодо секретних документів.

Довідка

Відповідальна суддя Айлін Кеннон припинила провадження в середині липня. Вона аргументувала це сумнівами щодо законності призначення спецслідчого. Сміт оскаржив це, згодом виправдав свій крок у листі-апеляції.

Команда Сміта заявила, що окружний суддя США Айлін Кеннон припустилася грубої помилки, постановивши, що Сміт був незаконно призначений генеральним прокурором Мерріком Гарландом.

Справа про секретні документи: Трампу висуваються нові серйозні звинувачення28.07.23, 12:29 • [views_1274010]

Ця позиція, як написали прокурори в заяві, поданій до апеляційного суду в Атланті, суперечить рішенням суддів по всій країні.

Якщо це рішення буде залишено в силі, воно може "поставити під загрозу багаторічну роботу Міністерства юстиції і поставити під сумнів сотні призначень у виконавчій гілці влади", - попередили вони.

Секретна служба відсторонила щонайменше 5 агентів після замаху на Трампа - ЗМІ24.08.24, 10:57

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Хороші стоматологічні клініки: як зробити правильний вибір

     • 22352 переглядiв

    У Кривому Розі завтра День жалоби

     • 20574 переглядiв

    ПС ЗСУ повідомляють про ворожі дрони у п'яти областях

     • 19444 переглядiв

    Гендиректор МАГАТЕ прибув на Курську АЕС

     • 8823 переглядiв