sosiski-i-kovbasi-znachno-pidvischuyut-rizik-viniknennya-raku-shlunka

Сосиски і ковбаси значно підвищують ризик виникнення раку шлунка

 • 36394 переглядiв

Так, вчені в ході дослідження з'ясували, що якщо кожен день споживати додатково 30 гр бекону, сосисок і подібних продуктів, ризик розвитку раку шлунка зростає на 15-38%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музикант Діля вперше розповів про те, як поборов онко 

"Отруйні речовини потрапляють в м'ясо не тільки під час процесу приготування, але також з навколишнього середовища, із кормів, які споживає тварина", - повідомляють вчені.

Експерти підкреслили, що негативно впливає на здоров'я не саме м'ясо, а нітрати і токсичні речовини, що присутні на сьогодні практично у всіх видах м'ясної продукції.

Нагадаємо, щорічно у світі реєструється 8 млн нових випадків злоякісних пухлин шлунка.

При цьому, в Україні найбільше на рак шлунка хворіють на Львівщині.

За словами лікаря-онколога медичного центру “Клініка Спіженко” Євгена Гірагосова, в світі основними методами лікування раку шлунка є курси хіміотерапії та оперативне втручання. Крім того, обов’язковим є дослідження можливих шляхів метастазування пухлин шлунка в інші органи, а при виявленні метастазів — їх лікування.

Лікар також зазначив, що при захворюванні на рак шлунка дуже важливою є рання діагностика хвороби.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Фестиваль світла пройшов у М'янмі

     • 14830 переглядiв

    Імпорт вин в Україну зріс у півтора рази

     • 7614 переглядiв

    Нетверезий водій насмерть збив двох пішоходів у Харкові

     • 9660 переглядiв

    ХК "Донбас" став фіналістом УХЛ

     • 8162 переглядiв

    Названо топ країн еміграції жителів Закарпаття

     • 11040 переглядiв

    Волейболістки "Хіміка" встановили рекорд чемпіонатів України

     • 9430 переглядiв