ukenru
solskyi-vidreahuvav-na-pidozru-nabu-u-spravi-pro-zavolodinnia-derzhavnoiu-zemleiu

Сольський відреагував на підозру НАБУ у справі про заволодіння державною землею

 • 39232 переглядiв

Микола Сольський відреагував на заяву НАБУ про оголошення йому підозри у справі про заволодіння державною землею, заявивши, що йдеться про події 2017-2018 років.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський відреагував на підозру у справі, пов'язану із заволодінням землею. Його заяву щодо цієї ситуації поширило Мінагрополітики, передає УНН.

Деталі 

Сольський пояснив, що на момент подій, щодо яких йому вручили підозру, він не обіймав посад в уряді, а був адвокатом. За його словами, йдеться про події  2017-2018 років.

Обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону. Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ 

- пояснив ситуацію Сольський. 

Також очільник Мінагрополітики обіцяє, що гарантує "максимальну відкритість" для встановлення істини.

Контекст 

Сьогодні, 23 квітня, Національне антикорупційне бюро України заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень  

Як повідомило УНН джерело, ідеться про Миколу Сольського, який нині обіймає посаду міністра аграрної політики та продовольства України.