ukenru
sogodni-rada-planuye-zminiti-viyskovi-standarti-y-zvernutisya-do-oon-i-parye

Сьогодні Рада планує змінити військові стандарти й звернутися до ООН і ПАРЄ

 • 10520 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. На сьогоднішньому засіданні депутати Верховної Ради України планують розглянути проект закону про зміну військових стандартів, а також ухвалити постанову про Звернення до ООН, ПАРЄ та інших міжнародних організації щодо засудження порушення прав корінних народів у РФ. Про це свідчить порядок денний пленарного засідання Верховної Ради України вівторка, 28 травня, передає УНН.

У другому читанні депутати розглянуть проекти законів про внесення змін до деяких законів України щодо військових стандартів, щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу та наругу над місцем поховання захисника суверенітету та територіальної цілісності України та деяких інших осіб.

Також у порядку денному стоїть проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, національних парламентів держав світу щодо засудження порушення прав корінних народів у Російській Федерації.

Згідно з порядком денним, у першому читанні законодавці розглянуть проекти законів "Про виконавче провадження" щодо звільнення органів місцевого самоврядування від сплати авансового внеску для проведення виконавчих дій, щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби і про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання реалізації права на додаткову відпустку учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни. Крім того, у першому читанні парламентарі розглянуть блок питань у сфері місцевого самоврядування. Ще ряд законів нардепи планують лише включити в порядок денний.

Також планується розгляд Проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо підвищення гарантій соціального захисту вагітних жінок, Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання відпусток працівників театрів, щодо забезпечення гармонізації кримінального законодавства з положеннями міжнародного права, а також внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування.

Окрім того, Рада планує призначити слухання "Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки", позачергові вибори сільських та селищних голів та затвердити Загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму України на 2019-2023 роки.

Нагадаємо, Верховна Рада України наполягає на якнайшвидшому розгляді закону про імпічмент президента.

Українські Національні Новини

Політика