ukenru
smolenska-katastrofa-rosiya-i-polscha-dodatkovo-oglyanut-ulamki-litaka

Смоленська катастрофа: Росія і Польща додатково оглянуть уламки літака

 • 9598 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Польські та російські слідчі додатково оглянуть уламки літака Ту-154, в якому 10 квітня 2010 загинув під Смоленськом польський президент Лех Качинський. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету Російської Федерації, передає УНН.

"У ході слідства від компетентних органів Республіки Польща надійшов запит про проведення процесуальних дій на території Російської Федерації. Слідчим комітетом запит задоволений, і з 3 по 7 вересня 2018 року заплановано проведення в присутності польських представників додаткового огляду речових доказів - агрегатів, підсистем і конструктивних елементів літака Ту-154М, що зберігаються в Смоленську", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ заявили, що не розуміють нових польських висновків про Смоленську катастрофу

Як зазначається, огляд буде проводитися досвідченими слідчими центрального апарату відомства за участю співробітників Головного управління криміналістики із застосуванням всієї необхідної для фіксації його ходу і результатів криміналістичної техніки. Результати проведення процесуальних дій буде передано польській стороні в установленому законодавством порядку.

Нагадаємо, що польський урядовий Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня 2010 року. На борту перебували 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Не вижив ніхто. Серед загиблих президент, його дружина і частина керівництва країни. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь в траурних заходах на місці масового поховання жертв політичних репресій.

Українські Національні Новини

Новини Світу