smachnyi-snidanok-5-nezvychnykh-retseptiv-dlia-vashoho-ranku

Смачний сніданок: 5 незвичних рецептів для вашого ранку

 • 309788 переглядiв

Сніданок – це не лише перший прийом їжі, а й чудовий спосіб розпочати день із користю та задоволенням. Хтось надає перевагу ситним стравам, а хтось – легким і корисним перекусам. 

УНН зібрав для вас різноманітні рецепти сніданків: від ароматних булочок із фетою до освіжаючого мокко-смузі. Тут знайдуться варіанти для любителів випічки, тих, хто віддає перевагу білковим стравам, а також для поціновувачів швидких і поживних сніданків. Обирайте рецепт на свій смак і насолоджуйтеся кожним ранком!

Булочки з фетою

Інгредієнти

2 пучки листя буряка

100 г сиру фета

свіжий кріп

1 чайна ложка сушеної цибулі 

1 чайна ложка солі

⅛ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю

2 великих яйця

0,5 кг тіста для піци

Борошно 

1 столова ложка оливкової олії

1 ½ чайної ложки насіння кунжуту

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігрійте духовку до 200° C. Покладіть у форму для випічки пергамент. Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння. Додайте в каструлю листя буряка та приготуйте до готовності, 4-5 хвилин. Злийте воду і поставте під холодну воду. Злийте зайву воду. Наріжте і перекладіть у велику миску.

Крок 2

Додайте до листя буряка фету, кріп, сушеної цибулі, сіль, перець і 1 яйце

Крок 3

Розкачайте тісто в прямокутник розміром 43 на 40 см на щедро посипаній борошном робочій поверхні, додаючи в міру необхідності більше борошна, щоб запобігти прилипанню.

Крок 4

Акуратно розподіліть суміш з листя буряка по тісту. Скачайте тісто в щільний рулет, розгортаючи від себе, і покладіть швом вниз. Обріжте приблизно 3 см з кожного кінця рулету. Розріжте рулет на 8 рівних частин. Змастіть пергаментний папір у формі для випічки маслом. Покладіть рулети у форму, зрізом вгору і рівномірно розподіливши.

Крок 5

Збийте яйце, що залишилося, і 1 столову ложку води в невеликій мисці. Змастіть верх і боки булочок яєчною сумішшю і посипте кунжутом. Випікайте до золотистого кольору і готовності, 30-35 хвилин (накрийте булочки фольгою на останні 5 хвилин, якщо вони підрум'яняться занадто швидко). Дайте охолонути протягом 10 хвилин.

10 простих звичок, які зроблять вас здоровішими17.03.25, 17:27 • [views_62131]

Вівсянка, запечена з ягодами

Інгредієнти

3 великі яйця

3 ½ склянки молока

¼ склянки чистого кленового сиропу, і ще трохи для подачі

2 чайні ложки чистого ванільного екстракту

½ чайної ложки меленого мускатного горіха

¼ склянки вершкового масла, розтопленого і охолодженого, розділеного на частини, плюс ще трохи для змащування

4 склянки вівсяних пластівців 

2 чайні ложки розпушувача

1 чайна ложка солі

2 склянки ягід

½ склянки нарізаного мигдалю, злегка підсмаженого

Способи приготування 

Крок 1

Розігрійте духовку до 200° C. Змастіть маслом форму для випічки розміром 30 на 20 см. Збийте яйця, молоко, сироп, ваніль, мускатний горіх і 2 столові ложки розтопленого масла у великій мисці. Додайте вівсяні пластівці, розпушувач і сіль; перемішайте до однорідності. Перекладіть у форму для випічки; розподіліть майже рівним шаром за допомогою лопатки. Зверху посипте ягодами і мигдалем.

Крок 2

Випікайте до злегка золотистого кольору і твердої середини, 40-45 хвилин. Дайте постояти 10 хвилин. Полийте або змастіть рештою 2 столовими ложками розтопленого масла. Подавайте з великою кількістю сиропу.

У МОЗ спростували сім міфів на тему харчування, успадковані з радянських часів08.03.25, 17:15 • [views_20991]

Мокко-смузі

Інгредієнти

1/2 склянки холодної міцної чорної кави

1/2 склянки молока

1 фінік, без кісточки

1 ст.л. кленового сиропу

1 ст. л. мигдалевої олії

2 ч. л. какао-порошку

1/8 ч. л. ванільного екстракту

дрібка солі

1 банан

лід

Спосіб приготування:

Крок 1

Зʼєднайте інгредієнти в блендері.Подрібнюйте до однорідної маси, близько 1 хвилини.

Крок 2

Розлийте по склянках

Лососеві котлети з вівсянкою

Інгредієнти

З1 склянка вівсяних пластівців

2 банки консервованого лосося

2 великих яйця 

½ склянки дрібно нарізаної зеленої цибулі

2 столові ложки діжонської гірчиці 

2 столові ложки подрібненої петрушки

1 чайна ложка солі

½ чайної ложки свіжо меленого чорного перцю

6 столових ложок олії

Здорове харчування без зайвих зусиль: чому і які продукти потрібно заморожувати 28.02.25, 08:23 • [views_422607]

Спосіб приготування:

Крок 1

Подрібніть вівсянку в кухонному комбайні. 

Крок 2

Покладіть в миску лосось, вівсянку, яйця, зелену цибулю, гірчицю, петрушку, сіль і перець. Руками перемішайте до однорідної маси. Сформуйте 8 котлет.

Крок 3

Нагрійте 3 столові ложки масла в середній антипригарній сковороді на середньо-високій температурі. Покладіть 4 котлети з лосося на сковороду і готуйте, поки вони не підрум'яняться, по 3 хвилини з кожного боку. Повторіть з рештою олії та котлет.

Тост з гранатом і мигдалем

Інгредієнти

2 столові ложки мигдалевої олії

2 скибочки цільнозернового хліба

3 столові ложки зерен граната

2 чайні ложки підсмаженого, злегка підсоленого гарбузового насіння 

1 чайна ложка чистого кленового сиропу (за бажанням)

Спосіб приготування:

Крок 1

Намастіть 1 столову ложку мигдалевої олії на кожен тост. 

Крок 2

Рівномірно посипте зверху насінням граната і гарбузовим насінням. При бажанні полийте сиропом.

Весняний гіповітаміноз: симптоми та профілактика27.02.25, 11:18 • [views_185194]

Аліна Волянська

Лайфхак

    Новини по темі

    Смачний сніданок: 5 незвичних рецептів для вашого ранку

     • 309788 переглядiв

    Вдень до +20°: де в Україні буде найтепліше в середу

     • 16710 переглядiв