ukenru
skandal-z-rozdacheyu-pasportiv-ukrayina-ta-ugorschina-domovilis-pro-konsultatsiyi-v-budapeshti

Скандал з роздачею паспортів: Україна та Угорщина домовились про консультації в Будапешті

 • 18077 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Україна та Угорщина домовились про комплексні консульські консультації для вирішення питань, зокрема, щодо видачі паспортів мешканцям Закарпаття в угорському консульстві у Береговому. Про це сьогодні розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі зі своїм колегою з Угорщини Петером Сійярто у Варшаві, передає УНН.

"З питання паспортів ми домовились про комплексні консульські консультації, які пройдуть в Будапешті. Ми зараз визначаємо дату, є декілька можливостей. Нашу делегацію буде очолювати директор консульського департаменту. До неї будуть включені також представники інших міністерств", - сказав він.

За словами міністра, під час консультацій українська та угорська сторони дуже детально говоритимуть про взаємодію в консульській сфері.

"Є чимало відкритих питань: деякі з них технічні, деякі, як ті - хто бачив це відео - аж зовсім не є технічними. І ми завжди кажемо, що порушувати Віденську конвенцію про консульські зносини і українське законодавство на території України ми за визначенням не дамо", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, раніше деякі ЗМІ повідомляли про те, що у консульстві Угорщини в Береговому “з келихом шампанського” громадянам України видавали угорські паспорти.

4 жовтня через роздачу угорського громадянства у Береговому, Україна вручила ноту послу Угорщини Ерно Кешкеню про висилку консула Угорщини в Береговому. Він має залишити територію держави протягом 72 годин.

Угорщина в свою чергу вирішила вислати українського дипломата у відповідь на кроки Києва.

Крім того, в Угорщині заявили, що Київ зволікає зі схваленням кандидатури нового угорського посла в Україні та повідомили, що розцінюють такі дії, як "недружній жест".

Українські Національні Новини

Політика