ukenru
sk-porushiv-spravu-pislya-smerti-rosiyskogo-naymantsya-v-koloniyi-v-ukrayini

СК порушив справу після смерті російського найманця в колонії в Україні

 • 7409 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Слідчий комітет Росії порушив справу після смерті російського найманця Валерія Іванова в колонії в Україні. Про це повідомляє УНН з посиланням на СК РФ.

"У Северодвинськ Архангельської області Росії 28 грудня 2018 року з території України доставлено тіло громадянина Російської Федерації 45-річного Валерія Іванова. Встановлено, що смерть Іванова наступила 9 грудня 2018 року в Дрогобицькій виправній колонії №40, розташованій в місті Дрогобич Львівської області. В ході судово-медичної експертизи встановлено, що його смерть настала в результаті сукупності нанесених тілесних ушкоджень, що становлять тупу комбіновану травму тіла. У зв'язку з тим, що у органів попереднього слідства є підстави вважати, що смерть Іванова носить кримінальний характер і настала в результаті протиправних дій невстановлених осіб на території України, слідчими органами Слідчого комітету Російської Федерації по Архангельській області і Ненецькому автономному окрузі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.111 КК РФ (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, небезпечного для життя людини, що спричинило з необережності смерть потерпілого) ", - стверджує СК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна видала Росії тіло засудженого бойовика "ЛНР"

У прес-службі комітету повідомляється також, що в даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєного злочину.

"Справа прийнята до провадження першим відділом з розслідування особливо важливих справ слідчого управління СК РФ по Архангельській області і Ненецькому автономному окрузі", - додали в СК.

Нагадаємо, в Дрогобицькій колонії, розташованій у Львівській області, два тижні тому в результаті нещасного випадку помер засуджений до 12 років позбавлення волі російський найманець Валерій Іванов.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП