sikorskyi-proponuie-prypynyty-sotsvyplaty-ukrainskym-cholovikam-u-yevropi

Сікорський пропонує припинити соцвиплати українським чоловікам у Європі

 • 13745 переглядiв

Глава МЗС Польщі закликає скасувати соцвиплати для українських чоловіків призовного віку в Європі. Ініціатива має на меті стимулювати їх повернення в Україну для служби в армії.

У Польщі закликають припинити соціальні виплати українським чоловікам у Європі. Про це повідомляє Le Monde, передає УНН.

Деталі

На форумі Yalta European Strategy глава польського МЗС Радослав Сікорський виступив з ініціативою скасувати соціальні виплати для українських чоловіків призовного віку, які перебувають у Європі.

Сікорський аргументує свою пропозицію тим, що така міра може стимулювати чоловіків, які втекли з України, повернутися і служити в українській армії.

Ось практична ідея, яка допоможе фінансам Західної Європи, політично допоможе традиційним партіям проти правих радикалів і допоможе Україні 

- зазначив Радослав Сікорський.

Міністр також підкреслив, що "отримання виплат за уникання військової служби не є правом людини".

Український міністр закордонних справ Андрій Сибіга висловив підтримку цій ініціативі, вважаючи її доцільною для підвищення обороноздатності України.

Україна веде дискусію з Польщею щодо використання їхніх засобів ППО для збиття російських ракет - Сибіга 13.09.24, 20:32

Юлія Котвицька

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Харкові зафіксовано загорання через удар окупантів

     • 11284 переглядiв

    У Харкові пролунали вибухи

     • 12351 переглядiв

    У Херсоні прогриміли вибухи

     • 14740 переглядiв