si-tszinpin-poobitsiav-posylyty-borotbu-z-koruptsiieiu-u-kytai

Сі Цзіньпін пообіцяв посилити боротьбу з корупцією у Китаї

 • 26895 переглядiв

Сі Цзіньпін пообіцяв активізувати антикорупційні зусилля Китаю, особливо в ключових секторах, і посилити покарання за хабарництво.

Президент Китаю Сі Цзіньпін пообіцяв посилити антикорупційні заходи в країні, особливо в капіталомістких секторах, а також зробити більш жорстким покарання для людей, які пропонують хабарі, повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Під час засідання Центральної комісії Комуністичної партії з перевірки дисципліни в понеділок він закликав посилити перевірки для запобігання поширенню хабарництва в нових секторах, а чиновників – швидко впоратися з тим, що він назвав "прихованою корупцією".

Основними напрямками він виділив фінанси, енергетику, інфраструктуру, фармацевтику та державні компанії.

З моменту вступу на посаду в 2012 році Сі неодноразово заявляв про відсутність терпимості до корупції, а його фірмова кампанія охопила такі галузі, як охорона здоров’я та фінанси.

У Китаї назначили нового главу Міноборони30.12.23, 04:55

Минулого року в пастку потрапила рекордна кількість вищих кадрів, а розслідування проти високопоставлених банкірів, зокрема колишнього голову Bank of China Лю Лянґе та колишнього віце-президента Банку розвитку Китаю Чжоу Цінью, викликало хвилі у фінансовому секторі.

За словами Сі Цзіньпіна, Китай суворіше каратиме осіб, винних у пропонуванні хабаря. Хоча Сі назвав десятирічну боротьбу з корупцією переконливою, він також сказав, що ситуація залишається складною.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Автомобіль в'їхав у ворота Білого дому

     • 27590 переглядiв

    В України був збитий перший "шахед" з реактивним двигуном

     • 119322 переглядiв

    В Індонезії стався землетрус магнітудою 6,8

     • 41112 переглядiв