shveitsariia-pryiednalas-do-14-ho-paketa-sanktsii-yes-proty-rf

Швейцарія приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти рф

 • 16052 переглядiв

Швейцарія розширила свої санкції проти росії, запровадивши санкції проти 69 фізичних та 86 юридичних осіб, приєднавшись до 14-го пакету санкцій ЄС у відповідь на триваючу військову агресію рф проти України.

У понеділок, 8 липня, федеральний департамент економіки, освіти та досліджень Швейцарії (EAER) 8 липня розширив свої санкційні списки проти росії. Про це пише УНН з посиланням на уряд Швейцарії.

Деталі

Таким чином Швейцарія приєдналася до додаткових санкційних списків, ухвалених ЄС. У відповідь на військову агресію рф проти України, що триває, 24 червня ЄС ухвалив нові заходи проти рф в рамках 14-го пакета санкцій. 

Своєю чергою, EAER в межах своєї юрисдикції накладе санкції на ще 69 фізичних та 86 юридичних осіб.

ЄС затвердив 14-й пакет санкції проти рф24.06.24, 10:25

Нові санкції в основному спрямовані на бізнесменів, пропагандистів, представників збройних сил та судової влади, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, та співробітників федеральної служби безпеки рф.

До нових суб'єктів санкцій належать, зокрема, компанії, що працюють у російському оборонному секторі, а також компанії у фінансовому та торговельному секторах, які беруть активну участь в обході санкцій.

Доповнення

Водночас на відміну від ЄС, Швейцарія вирішила не забороняти пропагандистські ЗМІ - Voice of Europe, "РИА Новости", "Известия" та "Российская газета". Країна ввела заборону на їхню рекламу, оскільки в EAER вважають, що ефективніше протидіяти неправдивим та шкідливим заявам фактами, а не забороняти їх.

Також 14-тий пакет санкцій, ухвалений ЄС 24 червня, передбачає низку додаткових заходів, зокрема в енергетичному, фінансовому та товарному секторах. Наразі Федеральна рада Швейцарії вивчає ці додаткові заходи з метою їх можливого ухвалення.

Нагадаємо

У NYT заявили, що Білий дім виступає проти нових санкцій щодо російських нафтових танкерів, побоюючись, що це може призвести до підвищення цін на бензин і нашкодити передвиборчій кампанії Байдена.  

ЄС запровадив санкції проти однієї з найбільших російських транспортних компаній28.06.24, 17:40

Популярні

Новини по темі

Швейцарія приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти рф

 • 16052 переглядiв

Reuters: Японія прагне посилити співпрацю з НАТО

 • 14378 переглядiв