shri-lanka-uklala-kreditnu-ugodu-z-mvf-na-2-9-mlrd-dolariv

Шрі-Ланка уклала кредитну угоду з МВФ на 2,9 млрд доларів

 • 116499 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. МВФ і влада Шрі-Ланки досягли угоди щодо підтримки економічної політики Шрі-Ланки за допомогою 48-місячної угоди в межах Програми розширеного фінансування (EFF) на суму близько 2,9 мільярда доларів США. Про це повідомляє пресслужба МВФ, інформує УНН.

Цитата

«Цілі нової програми для Шрі-Ланки, що підтримується Фондом, полягають у відновленні макроекономічної стабільності та стійкості боргу, одночасно зберігаючи фінансову стабільність, захищаючи вразливі верстви населення та прискорюючи структурні реформи для усунення вразливості до корупції та розблокування потенціалу зростання країни», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Шрі-Ланка, як вказано, зіткнулася з гострою кризою. Країна зіткнулася з дефолтом за своїми зовнішніми зобов'язаннями, а критично низький рівень валютних резервів перешкоджає імпорту основних товарів, включаючи паливо, що ще більше перешкоджає економічній активності.

Очікується, що у 2022 році економіка країни скоротиться на 8,7%, а нещодавно інфляція перевищила 60%. Наслідки непропорційно зазнали бідні і вразливі верстви населення.

«На цьому тлі програма влади, яку підтримує Фонд, буде спрямована на стабілізацію економіки, захист засобів до існування народу Шрі-Ланки та підготовку ґрунту для економічного відновлення та сприяння сталому зростанню», - зазначили у відомстві.

Доповнення

Світовий банк заявив, що не пропонуватиме нове фінансування Шрі-Ланці, якщо збанкрутіла острівна держава не проведе «глибокі структурні реформи» для стабілізації своєї економіки, що руйнується.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Шрі-Ланка уклала кредитну угоду з МВФ на 2,9 млрд доларів

     • 116499 переглядiв

    У Києві в перший клас пішло 25 тисяч дітей – Кличко

     • 704192 переглядiв

    У Києві чоловік відтяв голову папузі - прокуратура

     • 288670 переглядiв