sholts-bayden-makron-dzhonson-ta-dragi-obgovorili-viynu-v-ukrayini

Шольц, Байден, Макрон, Джонсон та Драгі обговорили війну в Україні

 • 140738 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. У вівторок відбулися переговори між лідерами Німеччини, Франції, США, Італії та Великої Британії. Сторони обговорювали ситуацію в Україні, викликану російською військовою агресією, пише УНН з посиланням на заяву Кабміну ФРН.

Цитата

"Сьогодні вдень (у вівторок) канцлер Шольц провів телефонну конференцію з президентом США Джо Байденом, президентом Франції Еммануелем Макроном, прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном і прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі, щоб обговорити подальші спільні дії з огляду на триваючу агресивну війну Росії проти України", - сказано в заяві.

Деталі

Повідомляється, що глави держав і урядів домовилися продовжувати активно підтримувати Україну. Вони знову закликали президента рф володимира путіна погодитися на припинення вогню, припинити бойові дії, вивести російських солдатів з України і вирішити кризу дипломатичним шляхом.

Також, як повідомляється, путіна закликали дозволити доставку необхідної гуманітарної допомоги народу України, а також створити ефективні гуманітарні коридори, через які жителі могли б виїжджати і отримувати вантажі з районів, де ведуться бойові дії зокрема, в місті Маріуполь.

П'ятірка глав держав і урядів домовилася про збереження високого санкційного тиску на Росію. Також обговорювалися заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки та протидії високим цінам на енергоносії, повідомили в Кабміні ФРН.

Нагадаємо

Раніше сьогодні президент Франції Еммануель Макрон провів телефонні переговори з російським президентом володимиром путіним.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    РНБО оприлюднили фотопідтвердження загрози для ЧАЕС

     • 125005 переглядiв

    В Україні знизилась активність ДРГ, але вони не зникли - МВС

     • 69757 переглядiв