shmyhal-nazvav-spriamuvannia-zamorozhenykh-aktyviv-rf-na-vidnovlennia-ukrainy-sered-kliuchovykh-zavdan-2024-roku

Шмигаль очікує позитивних результатів щодо спрямування заморожених активів рф на відновлення України цього року

 • 31938 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає спрямування заморожених активів рф на відновлення України одним з ключових завдань 2024 року

У 2024 році одне з ключових завдань - це спрямування заморожених на Заході активів рф на українське відновлення. Разом з українськими дипломатами іде постійна робота над цим питанням. Про це заявив у середу Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду, пише УНН.

росія має за все заплатити. Зокрема, агресор мусить компенсувати завдану Україні шкоду. Тому у 2024 році одне з ключових завдань - це спрямування заморожених на Заході активів рф на українське відновлення

- написав Шмигаль у Telegram.

З його слів, Сполучені Штати, Євросоюз та інші країни впритул наблизилися до вирішення цього питання. "Уже є перші прецеденти змін до законодавств, що передбачають механізми передачі коштів. Наразі важливо це звести в єдину чітку систему, до якої будуть залучені країни ЄС та G7", - вказав Прем'єр.

"Разом з нашими дипломатами ми постійно працюємо над цим питанням. І очікуємо на позитивні результати вже цього року", - зазначив Шмигаль.

США запропонували G7 вивчити способи конфіскації російських активів на 300 млрд дол. - FT28.12.23, 12:17

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Бельгію обрушилися сильні дощі, є жертва

     • 25415 переглядiв

    Землетрус у Японії забрав життя вже 64 людей

     • 26036 переглядiв