ukenru
shmigal-doruchiv-pereviriti-zayavi-pro-pidpilnu-vaktsinatsiyu-vid-covid-19

Шмигаль доручив перевірити заяви про підпільну вакцинацію від COVID-19

 • 16021 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Міністерствам охорони здоров’я та внутрішніх справ доручено перевірити інформацію щодо можливої підпільної вакцинації від COVID-19 препаратами невідомого походження. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі, передає УНН.

“Доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію, оприлюднену в ЗМІ, щодо можливої підпільної вакцинації препаратами невідомого походження. І одразу повідомлю власну позицію”, — написав Шмигаль.

Він зазначив, що "є прихильником вакцинації".

“Згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, що працюють на передовій боротьби з COVID-19. Сам буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки”, — розповів Шмигаль.

Також він нагадав, що зараз Україна очікує першу партію вакцин — 1,9 млн доз від Sinovac Biotech. З його слів, керівництво країни "проводить перемовини з іншими світовими виробниками вакцин, які пройшли клінічні випробування".

“Наразі жодна з вакцин не є сертифікованою в Україні. І впевнений, жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження”, — написав Шмигаль.

Відзначимо, у ЗМІ повідомляють, що у Києві розпочалася підпільна VIP-вакцинація від COVID-19 чиновників і бізнесменів. Ціна дози нібито до 3000 євро.

Нагадаємо, Україна здійснила одну із перших закупівель вакцини проти COVID-19 - на 964 млн грн.

Додамо, за даними ОП, Україна отримає 1,8 мільйона доз вакцини проти COVID-19 за підписаним МОЗ контрактом з китайською компанією Sinovac Biotech - за ціною 504 грн за дозу. Очікується її постачання в максимально короткі терміни - перша партія вакцини в кількості 700 тисяч доз має бути поставлена в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації. Згодом було уточнення, що йдеться про 1,9 млн доз вакцини. Початок поставок очікується у лютому.

При цьому Україна очікує на перші поставки вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 за програмою COVAX у березні 2021 року.

Як раніше повідомлялося в УНН, в Україні кампанія із вакцинації населення від COVID-19 у 2021-2022 роках відбуватиметься у 5 етапів. На першому етапі планується охопити близько 355 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Політика