shkarlet-poyasniv-chomu-dpa-dlya-uchniv-11-klasiv-poki-ne-skasuyut

Шкарлет пояснив, чому ДПА для учнів 11 класів поки не скасують

 • 36882 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Учні 11 класу складатимуть ДПА у формі ЗНО цьогоріч, адже для того, щоб його скасувати, необхідне прийняття окремого закону. Про це сказав на брифінгу міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Законодавством визначено, що обов’язковим є проходження Державної підсумкової атестації за рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів, визначених центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, а також встановлено, що Державна підсумкова атестація має здійснюватись у формі Зовнішнього незалежного оцінювання окрім окремих випадків, визначених законодавством”, - сказав Шкарлет.

“Це означає, що наказом Міністерства освіти і науки питання про державну підсумкову атестацію для здобувачів повної загальної середньої освіти, тобто 11 класів, вирішити неможливо. Це може бути виключно ухвалений відповідний закон”, - додав міністр.

Деталі

З його слів, на сьогодні МОН звернулось до Президента України з ініціативою подати як першочерговий законопроект для впорядкування питання проходження ДПА у формі ЗНО здобувачам повної загальної середньої освіти.

Що було раніше

МОН минулого тижня повідомило, що учні, які завершують здобуття початкової (4-ті класи) та базової загальної середньої (9-ті класи) освіти, звільнені від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році.

У відомстві пояснили, що рішення ухвалене відповідно до урядового розпорядження від березня минулого року про "режим надзвичайної ситуації".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шкарлет пояснив, чому ДПА для учнів 11 класів поки не скасують

     • 36882 переглядiв

    Сейшельські острови відкрилися для туристів

     • 12988 переглядiв

    Таїланд відкриє Пхукет для туристів, щеплених проти COVID-19

     • 24903 переглядiв

    Дорогу в центрі Києва заливає окропом

     • 15807 переглядiв

    УНН відкриває вакансії журналістів

     • 11936 переглядiв

    Шкарлет: закиди щодо відміни ЗНО є фейками

     • 13371 переглядiв