shakhrayi-scho-vidavali-sebe-za-ilona-maska-vkrali-ponad-2-mln-dolariv

Шахраї, що видавали себе за Ілона Маска, вкрали понад 2 млн доларів

 • 19589 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Федеральна торгова комісія США (FTC) повідомила, що за останні шість місяців споживачі втратили більше 2 мільйонів доларів в криптовалюті через шахраїв, які видавали себе від імені Ілона Маска. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Verge.

Цитата

"Обіцянки гарантовано величезного прибутку або заяви про те, що ваша криптовалюта буде помножена, - завжди шахрайство", - йдеться в повідомленні комісії.

Деталі

Протягом багатьох років шахраї видавали себе за Маска, щоб виманювати у користувачів соціальних мереж криптовалюту. Вони використовували тактику обману на таких сайтах, як Twitter, часто використовуючи ті ж зображення аватарів, що і власник облікового запису Маска, і з невеликими помилками в його імені користувача. Прикидаючись Маском, шахраї просили жертв відправити валюту на певну адресу гаманця в обмін на отримання натомість більшого платежу. Таке шахрайство порушує політику Twitter щодо введення в оману облікових записів, але модератори намагаються приборкати цю активність, і вона залишається поширеною на платформі.

Цифра в 2 мільйони доларів була розкрита у великому звіті по криптовалюті, опублікованому FTC в понеділок. З жовтня минулого року споживачі повідомили, що втратили більше 80 мільйонів доларів в результаті шахрайства з криптовалютою, збільшившись "більш ніж в десять разів у порівнянні з минулим роком", йдеться в повідомленні комісії. Споживачі втрачають в середньому близько 1900 доларів через таке шахрайство.

Доповнення

Минулого літа Маск став жертвою одного з найбільших шахрайств з біткоїном в Твіттері. В ході одного з найбільших зломів в історії, Twitter-зловмисники зламали облікові записи, що належать Маску, експрезиденту Бараку Обамі, президенту Джо Байдену, Біллу Гейтсу і навіть Apple, щоб просунути шахрайство з біткоїном. Зловмисники отримали майже 120 000 доларів від шахрайства, яке змусило Twitter заблокувати всіх перевірених користувачів від публікації нових твітів протягом декількох годин.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві запустили бронзове серце, присвячене Амосову

     • 35010 переглядiв