serednii-perekaz-147-hryven-tretyna-ukraintsiv-rehuliarno-donatyt-na-zsu-deloitte

Середній переказ 147 гривень: третина українців регулярно донатить на ЗСУ – Deloitte

 • 28919 переглядiв

92% українців роблять пожертви на допомогу Збройним силам або тим, хто постраждав від війни, при цьому середній розмір переказу становить 147 гривень, а 33% українців відправляє донати регулярно.

92% українців час від часу донатять на допомогу ЗСУ або постраждалим від війни, а 33% українців систематично відправляють кошти ЗСУ. Про це йдеться в дослідженні Deloitte, пише УНН.

Деталі

Згідно з проведеним дослідженням, 92% українців надають допомогу Збройним Силам України або особам, що постраждали внаслідок воєнних дій, що на 2% вище, ніж у 2022 році. 33% опитаних роблять це систематично, і це на 13% більше, ніж у попередньому році.

Більш ніж удвічі, з 17% до 38%, зросла кількість українців, які регулярно донатять, перебуваючи за кордоном.

Зазначається, що українці найбільше довіряють зборам коштів від знайомих, друзів та колег. Їх підтримують понад 75% опитаних, при цьому середня сума донату становить 147 гривень.

Друге місце за рівнем довіри посідають великі благодійні фонди, такі як "Повернись живим", фонд Сергія Притули, а також збори Лачена (Ігоря Лаченкова). За даними Deloitte, на них донатять майже 71% респондентів. На державні збори (такі як UNITED24) донатить теж значна частина населення – понад 60%, при цьому розмір середнього донату становить 121 грн.

Нагадаємо

За підрахунками " Опендатабот", 18,75 млрд грн задонатили українці протягом минулого року у три найбільших фонди, а саме: "United 24", "Повернись живим" та "Фонд Притули". Водночас, ця сума виявилася майже удвічі меншою, ніж у 2022 році.

Понад половина українців будуть святкувати 8 березня цьогоріч - опитування 05.03.24, 13:59

Популярні

Новини по темі