senator-ssha-menendes-podav-u-vidstavku-pislia-vyroku-za-koruptsiiu

Сенатор США Менендес подав у відставку після вироку за корупцію

 • 12528 переглядiв

Ексголова комітету з міжнародних відносин Сенату США Боб Менендес подав у відставку після вироку за корупцію. Він планує оскаржити вердикт, але не хоче відволікати Сенат від важливої роботи.

Сенатор США, у минулому голова впливового комітету з міжнародних відносин, Боб Менендес подав у відставку у вівторок після того, як його засудили за обвинуваченням у корупції, включаючи хабарництво та дії як агента уряду Єгипту, піддавшись тиску з боку колег-демократів з вимогою відмовитися від посади, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

"Я піду у відставку з посади сенатора США від Нью-Джерсі після закінчення робочого дня 20 серпня 2024 року", - ідеться в листі Менендеса, з яким ознайомилося агентство Reuters.

"Хоча я повністю маю намір оскаржити вердикт присяжних, у тому числі у Верховному суді, я не хочу, щоб Сенат був залучений до тривалого процесу, який відверне його від важливої ​​роботи", - сказано у листі.

Губернатор штату Нью-Джерсі від Демократичної партії Філ Мерфі призначить заміну Менендесу, який представляв Нью-Джерсі в Сенаті з 2006 року і обіймав посаду голови впливового комітету з міжнародних відносин, перш ніж залишити цю посаду після висунення обвинувачень минулого року.

70-річного Менендеса було визнано винним 16 липня присяжними федерального суду Мангеттена за всіма 16 пунктами кримінального правопорушення, з якими він зіткнувся, включаючи перешкоджання здійсненню правосуддя, шахрайство з використанням електронних засобів зв'язку та вимагання, після дев'ятитижневого судового розгляду. Двоє обвинувачених також було засуджено.

Повідомлення з посиланням на лист було зачитано вголос у залі засідань Сенату у вівторок вдень.

Відставка Менендеса тимчасово скоротить демократичну більшість у Сенаті до 50-49 доти, доки призначенця Мерфі не приведуть до присяги, щоб завершити решту нинішнього шестирічного терміну Менендеса, який закінчується в січні. Представник Демократичної партії США Енді Кім балотується на цю посаду в листопаді, і має шанси на перемогу в штаті Нью-Джерсі, що схиляється до демократів, пише видання.

Багато демократів закликали Менендеса піти у відставку, у тому числі Мерфі, лідер більшості в Сенаті Чак Шумер та Корі Букер, інший сенатор від Нью-Джерсі.

Доповнення

Упродовж десятиліть Менендес був рішучим голосом в американських міжнародних відносинах, востаннє виступаючи за додаткову допомогу Україні та Ізраїлю, коли президент-демократ США Джо Байден підштовхував Конгрес до виділення більшої кількості грошей іноземним союзникам, втягнутим у конфлікти.

Популярні

Новини по темі

Графіки відключень світла скасовані до 16:00 - ДТЕК

 • 14744 переглядiв