ukenru
sbu-viyavila-na-odnomu-z-derzhpidpriyemstv-nebezpechne-rosiyske-pz

СБУ виявила на одному з держпідприємств небезпечне російське ПЗ

 • 12572 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Служба безпеки України виявила на одному з державних підприємств Миколаївської області небезпечне програмне забезпечення з Російської Федерації, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-центру СБУ.

"Правоохоронці встановили, що державний морський оператор, який має стратегічне значення для економіки та безпеки України у сфері водного транспорту, закупив небезпечну ІТ-продукцію виробництва РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прес-центрі, згідно з умовами договору російський виробник отримав можливість доступу через віддалене адміністрування до інформації та даних, використання яких могло порушити стале функціонування важливого інфраструктурного об’єкту.

"Наразі всі загрози безпечному судноплавству локалізовано", - запевнили у відомстві.

Також СБУ поінформувала керівництво держпідприємства про виявлені загрози.

Наразі використання програми виробництва РФ припинено, заблоковано канали її зв’язку із зовнішніми телекомунікаційними мережами, вживаються заходи для заміни російського ІТ-продукта на альтернативні програмні комплекси.

Як повідомляв УНН, Служба безпеки України зірвала "майже сто спроб інспірування штучних протестних акцій, націлених на дестабілізацію ситуації у державі в інтересах Росії". 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП