sbu-ta-prokuratura-zavershyly-slidstvo-u-spravi-pro-pidryv-hranat-na-zasidanni-silrady-na-zakarapatti

СБУ та прокуратура завершили слідство у справі про підрив гранат на засіданні сільради на Закарапатті

 • 50357 переглядiв

Депутату сільської ради на Закарпатті Сергію Батріну, який підірвав гранати під час засідання, загрожує довічне ув'язнення.

Слідство щодо депутата Керецьківської сільської ради Сергія Батріна, який підірвав гранати під час засідання сесії сільради на Закарпатті, завершено, обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомляє СБУ та Закарпатська обласна прокуратура, передає УНН.

Деталі

До суду скеровано обвинувальний акт за фактом вчинення депутатом сільради терористичного акту, який призвів до загибелі людей, а також незаконного поводження з вибуховими пристроями. За це Батріну загрожує довічне ув'язнення. Зараз він знаходиться під вартою в ДУ "Закарпатська УВП (№9).

За даними слідства, 15 грудня 2023 року у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради обвинувачений кинув на підлогу у залі три гранати, які одразу здетонували.

У той день депутати обирали секретаря сільської ради, розглядали фінансові питання – бюджет на наступний рік та умови оплати праці голови сільради. Саме з метою впливу на прийняття цих рішень чоловік і вдався до скоєння теракту

- йдеться у повідомленні прокуратури.

Встановлено, що до цього він готувався заздалегідь – пошуком гранат займався за кілька місяців до того та придбав у невстановленої особи дві осколкові наступальні гранати РГД-5 та ручну осколкову оборонну гранату Ф-1. Зберігав їх за місцем свого проживання у с. Кушниця.

Від підриву гранат постраждало 26 депутатів сільради, включно з ним самим. Двоє з них загинуло. Один помер наступного дня після інциденту, інший – через місяць. До їх загибелі призвели множинні осколкові поранення, отримані внаслідок вибуху гранат.

Також унаслідок теракту було завдано майнову шкоду Керецьківській сільській раді. Експерти підрахували, що збитки склали 78 тис. грн. Для відшкодування цих коштів сільрада вже заявила до обвинуваченого цивільний позов.

Нагадаємо

15 грудня на Закарпатті депутат Керецьківської сільської ради Мукачівського району Сергій Батрін підірвав гранати на сесії, внаслідок чого було поранено 26 людей. Пізніше 15 грудня стало відомо, що Батрин залишив вдома передсмертну записку, яку знайшли під час обшуків.

Підрив гранат у сільраді на Закарпатті: є результати психіатричної експертизи щодо депутата Батрина14.02.24, 15:58

Популярні

Новини по темі

ВР ухвалила законопроект про мобілізацію

 • 105481 переглядiв