sap-za-piv-roku-skeruvala-do-sudu-rekordnu-kilkist-sprav

САП за пів року скерувала до суду рекордну кількість справ

 • 1260820 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. САП скерувала до Вищого антикорупційного суду за пів року 58 обвинувальних актів щодо 147 осіб, що є рекордом. Про повідомив керівник САП Олександр Клименко, якого цитують у пресслужбі відомства, передає УНН.

Цитата

«Ми маємо усі підстави говорити, що перше півріччя 2023 року є найрезультативнішим за всю історію САП та НАБУ. За цей період САП направила до ВАКС 58 обвинувальних актів щодо 147 осіб – це рекорд. За результатами судового розгляду за участю прокурорів САП за вказаний період суддями ВАКС винесено 31 вирок щодо 42 осіб, що також суттєво перевершує показники за минулі періоди», – зазначив очільник САП.

Також Олександр Клименко наголосив на викликах, які на сьогодні стоять перед САП, необхідності відомчої незалежності САП, незалежності в направленні запитів на екстрадицію, посиленні інституційної спроможності та збільшенні штату прокурорів.

«Забезпечення незалежності САП дозволить нам краще реагувати на виклики, які чекають на Україну в процесі відбудови після війни», – підсумував Олександр Клименко.

Доповнення

Розслідування справи колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князева, якого підозрюють в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди, пребуває на завершальному етапі і на початку вересня можна очікувати завершення слідства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    САП за пів року скерувала до суду рекордну кількість справ

     • 1260820 переглядiв

    Кіпер озвучив позитивну динаміку в економіці Одещини

     • 1654285 переглядiв

    Генштаб показав відео звільнення Урожайного

     • 1048563 переглядiв