ukenru
s-lavrov-rf-vidkidaye-zvinuvachennya-v-zamorozhuvanni-konfliktu-na-donbasi

С.Лавров: РФ відкидає звинувачення в заморожуванні конфлікту на Донбасі

 • 7178 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Москва відкидає обвинувачення в заморожуванні конфлікту в Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Росія зацікавлена ​​у вирішенні конфлікту біля своїх кордонів більше, ніж хто б це не був, незважаючи на те, що періодично ви чуєте твердження, що ніби ми хочемо штучно цей конфлікт затягувати, зберігаючи його в такому замороженому стані назавжди. Це спроби звалити проблему з хворої голови на здорову", - сказав голова МЗС РФ.

Він наголосив на необхідності докласти енергійних зусиль для відновлення взаємодовіри, яка була серйозно підірвана.

"Всі ми згодні з тим, що на порядку денному залишається якнайшвидше і повне виконання мінських угод, в рамках яких Київ взяв на себе цілком конкретні зобов'язання надати Донбасу особливий статус, закріпивши його в Конституції України, ухвалити закон про амністію, провести місцеві вибори", - додав С.Лавров.

"Підкреслю, що йдеться про базові європейські стандарти, які передбачають для громадян право на місцеве самоврядування, на безперешкодне використання рідної мови", - зауважив російський міністр.

Українські Національні Новини

Політика