ruynivni-poveni-na-filippinakh-vbili-15-osib-23-lyudini-znikli-bezvisti

Руйнівні повені на Філіппінах вбили 15 осіб, 23 людини зникли безвісти

 • 271366 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Національне агентство з надзвичайних ситуацій повідомило у вівторок, що кількість загиблих внаслідок повеней і злив, що обрушилися на різні частини Філіппін під час різдвяних свят, зросла до 15 осіб. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Цитата

"Більшість загиблих потонули через раптові повені", - сказав Дієго Маріано, інформаційний співробітник агентства з ліквідації наслідків стихійних лих.

Деталі

Агентство повідомило, що вісім смертей було зареєстровано у південних провінціях Західний Мізаміс, Східний Мізаміс та Замбонга-дель-Сур. Також п'ятеро людей загинули у східних провінціях Камарінес-Сур, Катандуанес та Північний Самар.
Берегова охорона повідомила, що двоє рибалок загинули після того, як їхній човен затонув біля берегів провінції Південний Лійте в день Різдва.

Двадцять три людини досі вважаються зниклими безвісти через негоду. За словами Маріано, більшість зниклих безвісти були рибалками, які вийшли в море, незважаючи на сильний вітер та великі хвилі.

Понад 166 000 людей у більш ніж дюжині провінцій постраждали від злив і повеней, у тому числі 45 337 жителів були змушені залишити свої будинки і залишитися в евакуаційних центрах, йдеться в повідомленні.

За даними агентства з ліквідації наслідків стихійних лих, збитки, завдані сільському господарству та інфраструктурі, оцінюються більш ніж у 87 мільйонів песо (1,6 мільйона доларів).

Президент Фердинанд Маркос-молодший спостерігає за ситуацією, включаючи зусилля з надання екстреної допомоги постраждалим, сказав його прессекретар Чоло Гарафіл.

Метеобюро повідомило, що тропічний циклон не торкнувся Філіппін, але лінія зсуву викликала сильні дощі на більшій частині країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Найабсурдніші прогнози": Маск розкритикував медведєва

     • 409493 переглядiв

    Які бувають страховки від нещасного випадку

     • 517115 переглядiв