ukenru
rozviduvav-pozitsiyi-zsu-na-sumschini-zatrimano-rosiyskogo-agenta

Розвідував позиції ЗСУ на Сумщині: затримано російського агента

 • 91090 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Контррозвідка Служби безпеки України викрила агента російських спецслужб, який розвідував позиції ЗСУ на Сумщині, поблизу кордону з рф. Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі СБУ, передає УНН.

Деталі

Під час спецоперації затримано мешканця Сум, який передавав ворогу інформацію про дислокацію, озброєння та переміщення підрозділів ЗСУ у прикордонних районах.

Встановлено, що зрадник був завербований представником російських спецслужб під час повномасштабної агресії рф проти нашої держави.

За завданням загарбників, агент здійснював фото- і відеофіксацію розташування оборонних об’єктів та руху української військової техніки. Одержані матеріали з прив’язкою до місцевості зловмисник переправляв своєму куратору через закриті канали електронного зв’язку.

Під час обшуків правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у державній зраді, здійсненій в умовах воєнного стану. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо

Служба безпеки України заблокувала роботу столичної фармацевтичної компанії, яка перерахувала до "бюджету" так званої "днр" майже 8 млн грн. Гроші надходили до окупаційної адміністрації у вигляді сплати "податків" від мережі аптек, які працюють на території ОРДЛО.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП